ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці пригрозили Росії терактами

Сирійці обіцяють впроваджувати подвійних агентів і залучати терористів-смертників.

Сирійські повстанці пригрозили Росії терактами
Фото: EPA/UPG

Противники президента Сирії Башара Асада планують проникати в лави урядових військ для з'ясування місця розташування російських сил у близькосхідній країні і подальшого проведення терактів на військових об'єктах РФ.

Про це заявив представник Визвольного руху Хомса в інтерв'ю виданню The Daily Beast, пише РБК-Україина.

Так, повідомляється, що через майже два тижні після початку російської військової операції в Сирії місцеві повстанці погрожують завдати Кремлю удару у відповідь - впроваджуючи подвійних агентів і відправляючи терористів-смертників.

"Спочатку ми витримаємо потужні повітряні бомбардування, а потім ми почнемо послабляти Росію всіма доступними засобами, наприклад, впроваджуючи агентів до лав режиму (імовірно, до лав урядових військ режиму Асада, - ред.), щоб отримати доступ до даних про пересування росіян і режиму", - заявив капітан Рашид аль-Хурані з Визвольного руху Хомса (ОДХ).

Як зазначає видання, схоже, що ОДХ готовий використовувати проти своїх ворогів тактику бойовиків "Ісламської держави".

"Ми будемо здійснювати операції за участю мучеників (маються на увазі смертники, - ред.) з числа інакомислячих офіцерів", - сказав аль-Хурані.

За його словами, рух перебуває в скрутному становищі. Бази ОДХ розташовані в контрольованому опозиціонерами анклаві між містами Хама і Хомс на заході Сирії. Цей район у щільному оточенні сирійської армії є ключовою метою російських авіаударів і недавніх пусків крилатих ракет з Каспію.

Нагадаємо, 9 жовтня Пентагон заявив, що передасть поміркованій сирійській опозиції бойову зброю, засоби зв'язку і боєприпаси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram