ГоловнаСвіт

Росія посилила морське угруповання біля берегів Сирії

Спостерігачі відзначають підвищену інтенсивність пересування кораблів РФ з військовими вантажами у напрямку Середземного моря

Росія посилила морське угруповання біля берегів Сирії
ВМФ России в Тартусе, сирия
Фото: EPA/UPG

Великий російський десантний корабель "Николай Фильченков" і призначене для підводних робіт допоміжне судно - кілектор КІЛ-158 пройшли чорноморськими протоками у Середземному морі.

Про це повідомляє "Интерфакс".

На світлинах "Фильченкова", зроблених під час проходження корабля через Босфор, видно численні вантажі під маскувальними сітками.

Минулих вихідних чорноморські протоки пройшов також БДК "Саратов" з вантажними контейнерами і цистернами зі скрапленим газом, а ще раніше - загін бойових кораблів на чолі з флагманом Чорноморського флоту - гвардійським ракетним крейсером "Москва".

Як зазначають місцеві спостерігачі, інтенсивність пересування російських кораблів з військовими вантажами у напрямку Середземного моря помітно зросла останнім часом. У Москві стверджують, що Росія використовує десантні кораблі для доставки до Сирії військового спорядження з 2012 року, і підтримує законний уряд Сирії у боротьбі проти радикальних ісламістських формувань.

Американські чиновники неодноразово заявляли, що Росія нарощує свою військову присутність у Сирії, і висловлювали стурбованість з приводу посилення Москвою підтримки сирійського президента Башара Асада.

Громадянська війна у Сирії почалася навесні 2011 року. Кількість загиблих перевищила 230 тисяч осіб, число біженців - 11,5 млн. Сирійська опозиція виступає за повалення Асада. Частину території країни захопила терористична організація "Ісламська держава" (ІД). Міжнародна коаліція на чолі з США завдає по позиціях ІД ударів з повітря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram