ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв звільнити "значну частину" американців від сплати податків

У разі обрання на посаду президента США мільярдер готовий збільшити податкову ставку для заможних.

Трамп пообіцяв звільнити "значну частину" американців від сплати податків
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Претендент на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп розкрив деякі деталі своєї податкової реформи на посаді голови держави.

Як повідомляє агентство Рейтер, у разі перемоги на виборах він пообіцяв звільнити "значну частину американців" від сплати податків.

Згідно з планом Трампа, зменшення податкового тягаря передбачено для "корпорацій і більшості громадян, зокрема тих, хто має середній і низький рівні доходів". При цьому він зазначив, що багатьох бідняків узагалі слід звільнити від сплати зборів.

Відповідаючи на запитання про можливе підвищення податків, Трамп заявив, що "відсоткову ставку можна збільшити для декотрих дуже заможних громадян, а також для тих, хто занижує рівень своїх доходів".

Докладно про свою податкову політику він має намір розповісти на прес-конференції в Нью-Йорку в понеділок, 28 вересня, об 11:00 (18:00 за Києвом).

19 вересня Трамп повідомив про готовність витратити $100 млн особистих коштів на підтримку своєї кандидатури. Він зазначив, що якщо стане кандидатом від Республіканської партії (це буде вирішено на попередньому голосуванні), то політична організація вкладе в його кампанію додаткові кошти. 18 вересня мільярдер заявив, що в разі перемоги на виборах не буде отримувати президентську зарплату. За його словами, відмова від $400 тис. на рік не є для нього "великою проблемою".

За оцінкою журналу Forbes, Трамп - магнат у сфері нерухомості та девелопменту - перебуває на 405-му рядку в списку мільярдерів світу зі статком $4,1 млрд. Незабаром після заяви про намір брати участь у президентській гонці він уточнив, що його капітал перевищує $10 млрд.

У президентській гонці в США беруть участь понад два десятки політиків. Згідно з опитуваннями громадської думки, серед демократів лідирує Гілларі Клінтон, серед республіканців - Трамп. Передвиборний з'їзд Демократичної партії, як очікують, відбудеться у Філадельфії, штат Пенсильванія, 25-28 липня 2016 року. Республіканський з'їзд призначено на 18-21 липня в Клівленді, штат Огайо. За їхніми підсумками повинні визначити офіційних кандидатів від партій. Вибори президента пройдуть 8 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram