ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний подав до суду на мера Новосибірська

Російська опозиція звинуватила пропутінського градоначальника у наклепі і перешкоджанні здійсненню виборчих прав громадян

Навальний подав до суду на мера Новосибірська
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Російський опозиціонер Олексій Навальний і регіональне відділення партії "РПР-Парнас" у Новосибірську подали в суд на мера міста Анатолія Локтя про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це повідомляє прес-служба Центрального районного суду Новосибірська.

"Рішення про прийняття позовної заяви до провадження суду ухвалено у встановлений процесуальним законодавством п'ятиденний термін", - йдеться у повідомленні.

Раніше юристи "Демократичної коаліції", куди входить "РПР-Парнас", направили в слідчі органи Новосибірська заяву з проханням приятгнути мера до кримінальної відповідальності за статтями "наклеп", "перешкоджання здійсненню виборчих прав громадян" та "перешкоджання проведенню публічних заходів". У прес-службі Слідчого комітету у регіоні розповіли ТАСС, що рішення за зверненням ще не ухвалено.

У вівторок, 30 червня, на засіданні Громадської ради при мері Локоть заявив, що "Демократична коаліція" отримує фінанси з-за кордону і планує влаштувати "помаранчеву революцію". Він також сказав журналістам, що "вважає за необхідне донести свою точку зору до тисяч виборців Новосибірська".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram