ГоловнаСвіт

BP виплатить $18,7 млрд за розлив нафти у Мексиканській затоці

Найближчим часом суддя назве суму компенсації, яку ВР муситиме виплатити в рамках закону про контроль над забрудненням водних ресурсів

BP виплатить $18,7 млрд за розлив нафти у Мексиканській затоці
Архив
Фото: EPA/UPG

Чиновники у Флориді, Алабамі, Міссісіпі, Луїзіані і Техасі оголосили про остаточне врегулювання конфлікту з британською нафтогазовою компанією British Petroleum (ВР) щодо розливу нафти у Мексиканській затоці у 2010 році.

Як повідомляє Associated Press, в рамках угоди ВР виплатить постраждалим штатам компенсацію в розмірі $18,7 млрд.

Агентство зазначає, що найближчим часом федеральний суддя ухвалить рішення про суму компенсації, яку ВР муситиме виплатити в рамках закону про контроль над забрудненням водних ресурсів (Clean Water Act) після того, як в Мексиканську затоку вилилося 125 млн галонів нафти.

Тим часом ВР заявила, що її витрати на очищення води та інші витрати вже перевищили $42 млрд, не рахуючи штрафи за законом про контроль над забрудненням водних ресурсів. Наразі не зрозуміло, якою буде остаточна сума компенсацій за збиток, якого зазнали люди і підприємстви у зв'язку з катастрофою. Спочатку її розмір мав становити $7,8 млрд, але згодом виріс до $10,3 млрд. Станом на травень ВР виплатила майже 64 тис. потерпілим понад $5,1 млрд.

Аварія на платформі Deepwater Horizon у Мексиканській затоці сталася 20 квітня 2010 року. Тоді від вибуху загинули 11 людей, а ще через два дні платформа затонула, що призвело до великого витоку нафти. На її ліквідацію знадобилося кілька місяців. Екологічний збиток від розливу сировини став найбільшим в історії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram