ГоловнаСвіт
Спецтема

Єврогрупа: якщо греки проголосують проти економії, їм не буде місця в єврозоні

За словами Дейсселблума, референдум покаже, чи готові греки піти на болісні жертви, щоб залишитися в єврозоні

Єврогрупа: якщо греки проголосують проти економії, їм не буде місця в єврозоні
Йерун Дейсселблум
Фото: EPA/UPG

Греції, ймовірно, не буде місця в єврозоні, якщо населення країни на референдумі 5 липня проголосує "проти" пропозицій кредиторів.

Про це заявив президент Єврогрупи Єрун Дейсселблум, виступаючи в парламенті Нідерландів, інформує агентство Рейтер.

За словами, грецькі виборці не повинні чекати, що вони отримають більш вигідні умови від своїх кредиторів шляхом голосування "ні" на референдумі.

Як зазначив Дейсселблум, референдум покаже, чи готові греки піти на болісні жертви, щоб залишитися в єврозоні.

"Одну ілюзію треба змести зі столу: що якщо результат негативний, то пропозиції можуть переглянути, і Греція отримає в кінцевому підсумку простіший і привабливіший пакет (пропозицій - ред.)", - зазначив Дейсселблум.

"Якщо люди скажуть, що не хочуть цього (заходів економії - ред.), то немає не тільки жодних підстав для нової програми, немає також жодних підстав для Греції в єврозоні", - підкреслив глава Єврогрупи.

За останніми даними, влада Греції погодилася на умови кредиторів. Єврогрупа, однак, відмовила останнім пропозиціям Греції.

Нагадаємо, у ніч на 1 липня стало відомо, що уряд Греції не переказав Міжнародному валютному фонду черговий платіж у розмірі €1,5 млрд. У заяві МВФ йдеться, що фактично це означає визнання дефолту Греції за борговими зобов'язаннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram