ГоловнаСвіт

У Єгипті за ніч вибухнули три бомби

Наразі відповідальність за вибухи на себе ніхто не взяв

У Єгипті за ніч вибухнули три бомби
Каирское метро
Фото: EPA/UPG

У ніч з 5 на 6 листопада в Єгипті вибухнули три бомби, загинули двоє людей, ще 15 отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Перший вибуховий пристрій спрацював у потязі, який зупинився на одній зі станцій у провінції Мінуфія. Від вибуху загинули двоє поліцейських, 11 осіб отримали поранення.

Приблизно через годину вибух стався на одній зі станцій метро в єгипетській столиці Каїрі, постраждали троє людей. А вранці вибухнула саморобна бомба, закладена в одному з президентських комплексів у Каїрі. Внаслідок вибуху постраждала жінка - з осколковими пораненнями її доставили в лікарню.

Наразі відповідальність за вибухи на себе ніхто не взяв.

Напади на єгипетських силовиків почастішали після того, як в липні 2013 року президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі усунули від влади. Так, у жовтні на Синайському півострові в Єгипті загинули 33 солдати, а загальна кількість жертв з літа 2013 року становить, за даними уряду, понад 500 осіб - як військових, так і цивільних осіб.

За більшістю таких атак стоять бойовики угруповання "Ансар Бейт аль-Макдіс", що базується на Синаї. У грудні 2013 року це угруповання влаштувало вибух у відділенні поліції в місті Мансура. Тоді загинули 15 людей, більш як сотня постраждали. Напередодні стало відомо, що єгипетські бойовики присягнули на вірність "Ісламській державі".

Синайський півострів, що має форму клина, обмежений з півночі узбережжям Середземного моря, із заходу - Суецькою затокою, зі сходу - затокою Акаба. Оскільки межі півострова умовні, його територія залежно від методики визначення оцінюється в межах від 25 тис. до 60 тис. км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram