ГоловнаСвіт

Прем'єр Угорщини відкликав законопроект про податок на Інтернет

Будапешт планує отримувати вигоду з доходів, отриманих угорцями за допомогою Інтернету

Прем'єр Угорщини відкликав законопроект про податок на Інтернет
Виктор Орбан

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в п'ятницю, 31 жовтня, заявив, що знімає з порядку денного прийняття законопроекту про податок за інтернет-трафік, оголошення про який спровокувало багатотисячні акції протесту в Будапешті.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Податок на Інтернет не може бути введений у нинішньому вигляді, - заявив Орбан в інтерв'ю Radio Kossuth. - Якщо людям не тільки щось подобається, але вони ще вважають щось недоречним, тоді це не варто робити. Податковий кодекс слід змінити. Цей законопроект слід відкликати, і нам не потрібно розбиратися із цим зараз".

Орбан також зазначив, що в січні в уряді почнуться консультації про інтернет-податок і можливі шляхи стягування податку з доходу, отриманого в Інтернеті. "Ми дійсно повинні з'ясувати, чи є можливість якось зберегти величезні прибутки, одержувані в режимі он-лайн, в Угорщині і направити їх у бюджет", - сказав він.

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці угорської столиці Будапешта минулої неділі й у вівторок для участі в акції протесту проти податку на Інтернет. Аналогічні акції пройшли ще в декількох угорських містах.

Уряд Віктора Орбана, широко критикований за антидемократичну політику, раніше оголосив, що внесе на розгляд парламенту законопроект про податок на мережевий трафік, який планують увести вже 2015 року. Передбачалося, що новий податок становитиме 150 форинтів (€0,49) за гігабайт і стягуватиметься з інтернет-провайдерів, які, своєю чергою, заявили про намір підвищити ціни на свої послуги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram