ГоловнаСвіт

ООН: Сирія не повинна стати новою Боснією

Наві Піллей висловила припущення, що сторони сирійського конфлікту вчинили військові злочини.

ООН: Сирія не повинна стати новою Боснією
Нави Пиллэй
Фото: telegraf.by

Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей заявила, що ситуація, яка склалася в Сирії, нагадує сектантську війну в Боснії, і закликала міжнародне співтовариство об'єднатися для запобігання подальшому кровопролиттю.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Спогади про те, що сталося у Боснії і Герцеговині повинні бути досить свіжими, щоб застерегти нас від небезпеки, яку представляє сектантський конфлікт в Сирії, - заявила Піллей. - Не повинно статися нічого настільки трагічного, як Сребрениця, щоб світ вжив серйозні заходи для припинення цього конфлікту".

Різня у Сребрениці в липні 1995 року була найбільш кровопролитним інцидентом на території Європи з часів Другої світової війни. Голландські миротворці вимушені були залишити свої укріплення, через що жертвами боснійських сербів стали більше ніж вісім тисяч мусульманських чоловіків і хлопчиків.

Піллей також заявила, що обидві сторони сирійського конфлікту, можливо, вчинили військові злочини або злочини проти людяності.

"Невибіркове застосування важких озброєнь урядовими силами для знищення великих ділянок у таких містах, як Хомс і Алеппо є непрощенним, так само як і використання екстремістськими опозиційними групами величезних бомб, які вбивають і калічать цивільне населення й військові цілі", - резюмувала вона.

За даними ООН, за 19 місяців боротьби між повстанцями і армією жертвами насильства стали більше ніж 30 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram