ГоловнаСвіт

Північна Корея ліквідувала секретний відділ іноземної валюти

Кім Чен Ин намагається посилити роль уряду.

Північна Корея ліквідувала секретний відділ іноземної валюти
Ким Чен Ын

Уряд КНДР ліквідував секретний відділ №38, який курирував валюту, що надходила з-за кордону, повідомляє південнокорейське агентство "Ренхап" із посиланням на інформацію японського Kyodo News.

ЗМІ вважають, що так новий північнокорейський лідер Ким Чен Ин намагається посилити роль уряду. Функцію відділу №38 виконуватиме організація "Офіс Моранбон", яка підпорядковується безпосередньо кабінету міністрів.

Відділ іноземної валюти було створено попереднім лідером КНДР Кім Чен Іром 2009 року, і він підпорядковувався безпосередньо керівництву Трудової партії Кореї. Основним завданням відділу був контроль транзакцій в іноземній валюті, пов'язаних з виручкою від готельного бізнесу і торгівлі. Виручена валюта надходила до відділу №38, після чого використовувалася на потреби сім'ї Кім Чен Іра та інших представників владної еліти країни.

Згідно з Kyodo News, Кім Чен Ір створив також секретний відділ №39, який курирував протизаконну економічну діяльність. Серед інтересів цього відділу була контрабанда наркотиків і незаконна торгівля зброєю, кошти від яких йшли владі. ЗМІ повідомляють, що цей відділ також  розформовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram