ГоловнаСвіт

Бойовики вбили співробітника американського посольства в Ємені

Загиблий єменець очолював службу безпеки дипмісії.

Бойовики вбили співробітника американського посольства в Ємені
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У місті Сана, столиці Ємену, бойовики в масці застрелили співробітника американського посольства, який прямував на роботу.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на заяву джерела в єменських силах безпеки.

За словами джерела, бойовики на мотоциклі відкрили вогонь по машині, в якій перебував Кассем Аклан - громадянин Ємену, який очолював службу безпеки посольства США в Сані.

"Ця операція має слід "Аль-Каїди", яка вже проводила такі операції", - сказало джерело на умовах анонімності, зазначивши, що напад стався в центрі столиці.

"Аль-Каїда" на Аравійському півострові (АКАП), яка базується в Ємені, зміцнила свої позиції в країні під час протестів проти колишнього президента Алі Абдалли Салеха в лютому 2012 року.

Після того, як єменська армія за підтримки США вигнала бойовиків з укріплень на півдні країни, терористи здійснили кілька замахів на можновладних чиновників сил безпеки, а також на політиків.

Бідна держава на Аравійському півострові стала ключовим полем битви Сполучених Штатів у війні з бойовиками "Аль-Каїди". Вашингтон, який побоюється зростання могутності терористичної організації, останніми місяцями значно збільшив число авіаударів по позиціях бойовиків. Натомість президент Ємену Абд аль-Рахман Мансур аль-Хаді, який заступив на посаду в лютому цього року, присягнув викоренити єменську філію "Аль-Каїди".

Попередній напад стався в середу ввечері. Тоді озброєні автоматами і ракетами бойовики напали на контрольно-пропускний пункт в місті аль-Далеа на півдні Ємену. За словами місцевого чиновника, внаслідок нападу поранено двох поліцейських, а бойовики втекли з місця події.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram