ГоловнаСвіт

Сирійський міністр звинуватив Туреччину в піратстві

Дамаск відмовився від турецької електроенергії.

Сирійський міністр звинуватив Туреччину в піратстві
Фото: EPA/UPG

Міністр транспорту Сирії Махумад СЕД у четвер, 11 жовтня, звинуватив Туреччину в "повітряному піратстві", після того, як турецькі винищувачі змусили сирійський літак здійснити посадку в аеропорту Анкари.

Про це повідомляє агентство "Рейтер" із посиланням на ліванський телеканал "Аль-Манар".

Нагадаємо, пасажирський літак прямував із Москви до Дамаска. За непідтвердженими даними, на борту повітряного судна перебувало 35 пасажирів, 17 з яких - росіяни.

Як повідомляє "Аль-Манар, міністр прирівняв крок Туреччини до "повітряного піратства, що суперечить правилам цивільної авіації".

За словами голови МЗС Туреччини Ахмета Давутоглу на борту літака було виявлено та вилучено "незаконний вантаж, про який слід було заявити". За даними ЗМІ, це були комплектуючі радіокоммунікаціонного обладнання.

Тим часом Туреччина повідомила, що минулого тижня Сирія припинила закупівлю електроенергії. Міністр енергетики Туреччини Танер Йилдих зазначив, що ніяких збоїв у поставках не було і, якщо Дамаск захоче знову купувати електроенергію, турецька сторона готова відновити постачання.

Нагадаємо, нині дипломатичні відносини між Сирією та Туреччиною є вкрай напруженими. Ескалації конфлікту сприяють обстріли турецької території з боку Сирії. Так, 3 жовтня Туреччина змушена була відкрити вогонь по сирійській території у відповідь на інцидент на кордоні, де внаслідок падіння артилерійських снарядів загинули п'ять людей і 10 отримали поранення. Відтоді Туреччина та Сирія продовжують активно закидати один одного бомбами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram