ГоловнаСвіт

Турецьку "Кремнієву долину" побудують за 10 років

Технопарк розташується на території міжнародного стамбульського аеропорту.

Турецьку "Кремнієву долину" побудують за 10 років

Туреччина планує завершити будівництво найбільшого військового дослідницького центру на сході Стамбула в найближчі вісім-десять років. Teknopark Istanbul стане своєрідним аналогом американської Силіконової долини у сфері оборонної промисловості.

Технопарк розташується на площі в 950 тисяч квадратних метрів на території міжнародного стамбульського аеропорту імені Сабіха Гекчен і може стати найбільшим таким центром Європи. За словами одного з учасників проектування дослідного центру, стамбульський технопарк буде щорічно поповнювати турецький бюджет майже на 10 мільярдів доларів. Працювати на підприємстві будуть понад 30 тисяч осіб.

Раніше повідомляли, що Teknopark Istanbul переважно спеціалізуватиметься на військовій і цивільній авіації, а також космічних, наземних і морських системах, електроніці та інформаційних технологіях. Основними акціонерами технопарку стануть Департамент оборонної промисловості (SSM) Туреччини, якому дістанеться 45% акцій підприємства, і Торгова палата Стамбула, якій відійде 40% акцій.

На сьогодні в Туреччині діють 37 технопарків, участь у яких беруть близько 1200 компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram