ГоловнаСвіт

Американське агентство розкритикували за фотографію Ромні

Багато інтернет-користувачів назвали знімок "дивним", "неприємним", "низькопробним".

Американське агентство розкритикували за фотографію Ромні
Фото: EPA/UPG

Американське агентство Associated Press підалося критиці через публікацію фотографії, на якій зображено кандидат у президенти США Мітт Ромні, що нахиляється, і школярка, котра відкрила рот від подиву.

Фотографія була зроблена в понеділок, 8 жовтня, коли Мітт Ромні відвідав початкову школу в місті Ферфілд, штат Вірджинія. Фотограф відобразив момент, коли Ромні готувався сісти, щоб сфотографуватися з учнями школи. Знімок було використано агентством в якості ілюстрації до новини про цю подію. Новина агентства з відповідною ілюстрацією розійшлася по деяких інших ЗМІ.

Багато інтернет-користувачів назвали знімок "дивним", "неприємним", "низькопробним", а ЗМІ, які використовували його, звинуватили в упередженому ставленні до кандидата від республіканців і у використанні дівчинки на задньому плані з метою політичної пропаганди.

Фотожурналіст Стів Мануел (Steve Manuel) в коментарі Fox News заявив, що хоча фотографію можна назвати смішною, новинна організація не може собі дозволити сміятися над кимось. "AP знає, що читачі будуть сміятися і уявляти, що саме бачить маленька дівчинка, і це виставляє губернатора Ромні в дурному вигляді. Це не є метою чи місією фотожурналістики", - додав він.

Агентство Associated Press 9 жовтня розширило підпис до фотографії, пояснивши, що школярка так здивовано реагує на той факт, що Ромні збирається позувати для фотографії прямо перед нею і її класом.

Сайт Gawker вже оголосив конкурс фотожаб на знімок з Міттом Ромні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram