ГоловнаСвіт

Адвокати мають намір ініціювати створення "списку Pussy Riot" в США

Список буде створено за аналогією зі "списком Магнітського".

Адвокати мають намір ініціювати створення "списку Pussy Riot" в США
Фото: EPA/UPG

Адвокати засуджених дівчат з панк-групи "Pussy Riot" мають намір лобіювати створення в США "списку Pussy Riot" за аналогією зі знаменитим "списком Магнітського".

"Наша відповідь - "список Pussy Riot"! Порушники прав людини в Росії не будуть розважатися на "розбещеному" Заході. Візова дифамація! Ми з цим впораємося", - записав у мікроблозі адвокат Надії Толоконникової Марк Фейгін.

Захисник натякнув, що в його планах також введення списку російських чиновників, яким заборонено в'їзд в європейські країни, - пише газета "Известия"

За твердженням джерела з оточення панк-групи, сам Фейгін і став головним ініціатором введення списку.

"У "список Pussy Riot" увійдуть всі учасники процесу над дівчатами. Зокрема, суддя Марина Сирова і прокурор Олександр Никифоров, а також всі судді, які виносили рішення з продовження арешту Pussy Riot", - пояснив співрозмовник.

У список також будуть включені журналісти, які, на думку адвокатів засуджених дівчат і міжнародних правозахисників, упереджено висвітлювали суд над Pussy Riot.

Правозахисні організації виступлять з ініціативою щодо введення "списку Pussy Riot" на офіційному рівні. Вони намагатимуться внести список у відповідне міністерство США, звідки він потім потрапить на розгляд сенату.

Нагадаємо, три учасниці панк-групи Pussy Riot - Надія Толоконникова, Марія Альохіна та Катерина Самуцевич - 17 серпня були визнані винними в хуліганстві з мотивів релігійної ненависті в зв'язку з "панк-молебнем" в храмі Христа Спасителя. Суддя Хамовничеського суду Москви Марина Сирова врахувала позитивні характеристики та інші пом'якшуючі обставини справи і, не знайшовши жодних обтяжуючих обставин, засудила дівчат до двох років колонії кожну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram