ГоловнаСвіт

Зі Стросс-Кана знімуть підозри в зґвалтуванні

Розслідування почалося 2011 року з перевірки показів свідків.

Зі Стросс-Кана знімуть підозри в зґвалтуванні

Попереднє розслідування стосовно колишнього голови МВФ Домініка Стросс-Кана, якого підозрювали у груповому зґвалтуванні, буде припинено без порушення справи або якихось інших наслідків, оскільки ключовий свідок відмовилася від своїх свідчень.

Розслідування почалося в травні 2011 року з перевірки показів свідків, зокрема, свідчень бельгійської повії Марі-Анн. Дівчина взимку 2011-2012 року заявила бельгійській поліції, що в грудні 2010 року її змусили займатися груповим сексом у Вашингтоні, при цьому в тому, що відбувається брав участь Домінік Стросс-Кан і його високопоставлені друзі. Стросс-Кан підозри на свою адресу відкидав, стверджуючи, що він ніколи нікого не примушував до сексу.

Слідчі не знайшли підтверджень показів Марі-Анн, а влітку 2012 року вона відмовилася від своїх свідчень. Бельгійка написала лист у поліцію французького міста Лілль, заявивши, що вона добровільно брала участь у "сексуальних іграх" із колишнім головою МВФ.

Підозри в груповому зґвалтуванні розглядалися французькими слідчими в рамках справи про злочинну мережу, що доставляє повій у Лілльський готель Carlton. У березні 2012 року Стросс-Кану було пред'явлено звинувачення в сутенерстві, які він відкинув.

Домінік Стросс-Кан змушений був залишити посаду голови МВФ у травні 2012 року через сексуальний скандал. Тоді покоївка готелю в Нью-Йорку звинуватила його в зґвалтуванні. Слідчі знайшли в її свідченнях неузгодженості, і в підсумку кримінальне переслідування Стросс-Кана було припинено. Слідом за покоївкою інші жінки звинуватили політика у зґвалтуванні, але жодне з обвинувачень не було доведено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram