ГоловнаСвіт

У США оприлюднили новий список "найбільш піратських країн"

Вашингтон закликає країни, сайти або ринки яких виявилися в цьому переліку, підсилити боротьбу з піратством.

У США оприлюднили новий список "найбільш піратських країн"
Фото: mctb.ru

У Конгресі США оприлюднено документ, в якому робоча група з протидії міжнародному піратству, що складається з 70 депутатів, називає Росію однією з найбільш "піратських" держав світу. Крім Росії, на чолі списку також фігурують Україна та Китай.

Ба більше, конгресмени рекомендують уряду США звернути увагу на порушення авторських прав у Росії, Китаї, Україні, Швейцарії та Італії, оскільки через це американські автори і вся економіка загалом зазнає збитків.

"Недостатнє дотримання прав інтелектуальної власності в цих країнах завдає великої шкоди американським авторам і нашій економіці", - зазначено в документі.

Зазначимо, державам, що потрапили до цього списку, не інкримінують порушення законодавства. Вашингтон лише закликає країни, сайти або ринки яких виявилися в переліку, підсилити боротьбу з піратством.

При цьому укладачі документа акцентують увагу на тому, що Росія, Україна та Китай були в цьому списку й за результатами минулорічного дослідження. Швейцарія та Італія потрапили в нього вперше.

Одночасно в Канаді та Іспанії, що раніше займали місця Італії і Швейцарії, на думку конгресменів, ситуація з дотриманням авторських прав значно поліпшилася.

В американських списках злісних порушників законів про захист авторських прав, як і раніше, числяться російська соціальна мережа "ВКонтакте" і файлообмінний сайт Rutracker. Торрент-портал згадано в списку нарівні з аналогічними ресурсами з Болгарії і з України - сайтами Zamunda і Demonoid.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram