ГоловнаСвіт

В Японії скасували 400 авіарейсів

На країну насувається тайфун "Гучол".

В Японії скасували 400 авіарейсів
Фото: EPA/UPG

На заході Японії були скасовані майже 400 внутрішніх і міжнародних авіарейсів через наближення тайфуну "Гучол".

Про це повідомляє телеканал NHK.

Станом на 16.00 вівторка за місцевим часом (11.00 мск), скасовано 392 рейси, що прибувають або відправляються з аеропортів островів Кюсю, Сікоку, районів Кінкі і Токай.

Близько 40 тисяч людей отримали попередження про підготовку до евакуації через наближення тайфуну.

Крім цього, як повідомляють місцеві ЗМІ, керівництво компанії "Залізниця Західної Японії" проводить термінову нараду для визначення запобіжних заходів і подальшого розкладу поїздів.

Згідно з повідомленням, зараз тайфун "Гучол" знаходиться біля південно-східного узбережжя Японії, а до вечора досягне її центрального острова Хонсю. Тиск у центрі тайфуну становить 960 гектопаскалей, а швидкість вітру сягає 190 кілометрів на годину.

Зазначимо, "Гучол" рухається на північний північний схід країни зі швидкістю 55 кілометрів на годину. Метеорологи попереджають, що наближення тайфуну супроводжуватиметься зливами - протягом години може випадати до 80 міліметрів опадів.

Очікують, що за майбутні 24 години в районі Токай, розташованому в центрі японського острова Хонсю, випаде близько 500 міліметрів опадів, в районі Кінкі - близько 400 міліметрів, в районі Канто, де розташована столиця Японії Токіо - близько 300 міліметрів. Швидкість вітру в цих районах може досягати до 45 метрів в секунду.

Зазвичай, сезоном тайфунів вважається кінець літа - початок осені. Востаннє червневий тайфун обрушився на Японію вісім років тому, він супроводжувався шквалами і зливою. Метеорологи вважають, що саме червневі тайфуни мають особливу силу. Минулого разу жертвами стихії стали п'ять осіб, близько 100 людей отримали поранення.

Метеорологи попереджають про небезпеку шквалів і рекомендують у районах наближення тайфуну не виходити з дому без потреби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram