ГоловнаСвіт

Аннан: Сирія має показати, що хоче миру

Міжнародний посередник у Сирії закликає країну вирішити конфлікт.

Аннан: Сирія має показати, що хоче миру
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Міжнародний посередник Кофі Аннан заявив у понеділок, що він був шокований убивствами в сирійському місті Хула і закликав сирійський уряд вжити рішучих заходів, щоб досягти мирного вирішення кризи в країні.

Про це повідомляє Reuters 28-го травня.

Виступаючи після прибуття в Дамаск, Аннан сказав, що розраховує на "серйозний і відвертий обмін думками" з президентом Сирії Башаром аль-Асадом. Як повідомляє сирійське МЗС, вони мають зустрітися у вівторок 29-го травня.

Аннан сказав, що вбивство 108 людей в Огуді було "жахливим злочином, і Рада Безпеки ООН справедливо засуджує його (убивство)". Західні країни звинувачують війська Асада у вбивстві мирного населення, але Дамаск заперечує звинувачення.

"Я закликаю (сирійський) уряд вжити рішучих заходів, щоб показати, що він серйозний у своєму намірі врегулювати цю кризу мирним шляхом, а всіх учасників - допомогти створити правильний контекст для надійного політичного процесу. І це послання миру не тільки для уряду, а й для всіх, хто має зброю", - заявив Аннан після прибуття в Дамаск.

Аннан виступив посередником в угоді про припинення вогню, яка є частиною мирного плану, що складається з шести пунктів. Угода була спрямована на припинення насильства в Сирії після року протестів проти Асада. Але перемир'я, яке офіційно розпочалося 12-го квітня, не відбулося, і сотні людей були вбиті протягом останніх шести тижнів.

"Шість пунктів мирного плану мають бути реалізовані комплексно, а цього не відбувається", - резюмував Аннан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram