ГоловнаСвіт

Білоруським опозиціонерам приписують нові злочини

Опозиціонерам приписують нові злочини.

Білоруським опозиціонерам приписують нові злочини
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Білоруські правоохоронні органи відмовляються звільняти з-під варти активістів організації "Молодий фронт".

Про це повідомляє правозахисний центр "Вясна".

Зазначимо, 26 травня активіст "Молодого фронту" Роман Васильєв мав вийти на волю після відбуття 12-добового арешту за вивішування національного прапора в річницю референдуму про зміну символіки. Однак проти молодої людини склали новий адміністративний протокол і залишили під вартою у Центрі ізоляції правопорушників на Окрестіна в Мінську. Сьогодні суд Московського району Мінська засудив його ще на 12 діб адміністративного арешту.

Також 23 травня з Центру ізоляції правопорушників не було звільнено після 7-добового арешту Володимира Єременока. Його 24 травня засудили до 10 діб арешту за дрібне хуліганство.

Крім того, 24 травня після відбуття 10-добового арешту в ЦІП на Окрестіна залишився за новим обвинуваченням Дмитро Кременецький. Наступного дня судом Московського району Мінська його було засуджено до 10 діб арешту.

Нагадаємо, в Мінську 14 травня затримали троє активістів "Молодого фронту".

В організації пов'язували це затримання з початком акції "Місто наше", під час якої в Мінську був вивішений біло-червоно-білий прапор (такий прапор використовувався в країні з 1991-го по 1995 роки). Таким чином активісти організації "Молодий фронт" нагадали мешканцям Мінська про 17-у річницю референдуму, який відбувся в Білорусі 14 травня 1995 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram