ГоловнаСвіт

КНДР погрожує знищити столицю Південної Кореї

Сеул має попросити пробачення за образу Кім Чен Ина.

КНДР погрожує знищити столицю Південної Кореї
Фото: EPA/UPG

Влада КНДР пригрозила керівництву Південної Кореї, що Сеул може злетіти в повітря.

Про це повідомляють Вести.ру з посиланням на AFP.

Північнокорейська влада пригрозили піти на своїх найближчих сусідів "священною війною", якщо ті не попросять пробачення за образу, нібито завдану правителеві КНДР Кім Чен Ину в розпал урочистого святкування 100-річного ювілею його діда і засновника КНДР Кім Ір Сена.

Диктатора обурили оприлюднені південнокорейською владою дані, згідно з якими керівництво найзакритішої країни у світі витрачає мільйони доларів на святкування Дня Сонця, тоді як значна частина населення КНДР голодує. Окрім того, за даними південнокорейської влади, лише на запуск ракети "Инха-3" команда Кім Чен Ина витратила 850 мільйонів доларів. На ці гроші можна було б придбати 2,5 мільйона тонн кукурудзи.

Ці закиди образили північнокорейського диктатора. Він пригрозив сусідам, що влада КНДР не терпітиме таких зухвалих образ, ще й під час святкування столітнього ювілею від дня народження засновника Північної Кореї.

"Ми готові дати гідну відсіч їх киплячій люті і розпочати священну війну, яка знищить зрадників на цій землі. Ми не дозволимо ображати народ і керівництво КНДР, навіть якщо епіцентр спрямованих у наш бік провокацій знаходиться в центрі Сеула. Якщо знадобиться, ми не залишимо від міста каменя на камені", - йдеться в заяві представника Верховного командування Корейської народної армії.

Своєю чергою, влада Південної Кореї заявила, що готова протистояти будь-яким провокаціям з боку "найбільш войовничої країни у світі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram