>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Американський медіамагнат перебив пропозицію арабів про придбання клубу Англійської Прем'єр-Ліги

Генрі Морісс пропонує за "Ньюкасл" на 50 млн фунтів більше, ніж сім'я Мухаммеда Бен Салмана.

Бізнесмен зі США Генрі Моріссо перебив пропозицію принца Саудівської Аравії Мухаммеда Бен Салмана про придбання "Ньюкасла", повідомляє Daily Star.

Генрі Моріссо
Фото: Інтернет
Генрі Моріссо

Зараз пропоновану угоду на 300 млн фунтів, укладену аравійським принцом ретельно аналізують боси Англійської Прем'єр-Ліги, стурбовані питаннями прав людини в цій близькосхідній країні.

У цей час власник медіакомпанії ClearTV, яка управляє низкою телевізійних мережевих платформ, а також великою телевізійною мережею з обслуговування аеропортів, лікарень і медустанов, запропонував за "Ньюкасл" на 50 млн фунтів більше, стверджує видання.

Також американець готовий розвивати клуб і вкладати серйозні кошти в майбутнє команди, взявши за зразок модель управління "Ліверпуля", чиїм давнім шанувальником він є. Морісс був сильно вражений тим, як власник "Ліверпуля" Джон Генрі повернув мерсісайдському клубу статус найсильнішого європейського клубу після тривалого періоду невдач.

Водночас наголошується, що каліфорнійський магнат веде переговори з власником "Ньюкасла" Майком Ешлі з минулого року.

Відзначимо, що в разі провалу операції з продажу "Ньюкасла" інвесторам із Саудівської Аравії, власник "сорок" гарантовано отримає 17 млн фунтів безповоротного депозиту, який покупці "Ньюкасла" внесли як гарантію здійснення угоди.

Майк Ешлі
Фото: РА
Майк Ешлі

Таким чином, Ешлі вигідно, щоб АПЛ не затвердила угоду з продажу клубу саме консорціуму із Саудівської Аравії. У такому випадку, Майк може отримати за "Ньюкасл" на 67 млн більше передбачуваної суми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram