>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УАФ не розглядає варіант з достроковим завершенням сезону

До початку серпня ще є час, вважають в організації.

УАФ не розглядає варіант з достроковим завершенням сезону
Фото: Николай Бочко

Українська асоціація футболу (УАФ) не розглядає варіант із достроковим завершенням сезону.

Нагадаємо, УЄФА дала час дограти сезон до 3 серпня.

"З перших днів, коли стала очевидною загроза через пандемію, ми єв тісному контакті з УЄФА і ФІФА. Як відомо, УЄФА провела уже дві відеоконференції за участю керівників УАФ та інших національних асоціацій. Про рішення, які після обговорення на цих зустрічах онлайн ухвалює Виконкомом УЄФА, ми оперативно повідомляємо. Але, на жаль, зараз неможливо говорити про конкретні дати, коли футбол повноцінно відновиться і знову стане доступним для глядачів. Пов'язано це з неможливістю прогнозувати ситуацію з пандемією ", – цитує першого віцепрезидента УАФ Олега Протасова пресслужба організації.

"Так, УЄФА спочатку планувала закінчити сезон до кінця червня. Зараз, як відомо, ці терміни перенесли на серпень. Але ніхто не може сказати, що це остаточне рішення. Тому ми будемо надалі дотримуватися рекомендацій УЄФА та ФІФА. Іншого шляху в нас немає ", – зазначив спортивний функціонер.

"Зокрема, із самого початку УЄФА рекомендувала по можливості, до введення в країні карантину державними органами, продовжувати проводити матчі національних турнірів і єврокубків. Водночас були введені обмеження, і поєдинки проходили без глядачів. Не тільки ігри національних чемпіонатів, але й матчі єврокубків.

Адже ми не планували й зараз не розглядаємо варіант дострокового припинення чемпіонату. У нас є впевненість, що на цьому етапі, з урахуванням рішень УЄФА, сезон буде продовжений до серпня, а значить, є можливість закінчити чемпіонат і зіграти вирішальні матчі Кубка України.

Повторюся, на цьому етапі інші варіанти, крім повноцінного догравання чемпіонату, УАФ не розглядає", – заявив в ув'язненні Протасов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram