ГоловнаСпорт

Скандальний президент Федерації велоспорту наполягає на виключенні чемпіонки Євроігор-2019 зі збірної

Рішення про виключення Соловей він довірить тренерам.

Скандальний президент Федерації велоспорту наполягає на виключенні чемпіонки Євроігор-2019 зі збірної
Александр Башенко
Фото: ТСН

Президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко прокоментував конфлікт з чемпіонкою II Європейських ігор-2019 Ганною Соловей.

При цьому функціонер наполягає на виключенні спортсменки зі збірної.

"Привітав Аню і привітав з поразкою місто Львів і Львівську область, які відпустили Аню як спортсменку в місто Київ, хоча вона тут не живе.

Підґрунтя мого посту полягало в тому, щоб показати обласним структурам, що втрачати таких спортсменів, великих спортсменів, як Аня - це погано", - заявив Башенко в інтерв'ю ТСН.

"Чому Аня так відреагувала? Тому що вона велика спортсменка, вона має право на цю реакцію. Людина, яка приносить державі золоту медаль, має право на таку реакцію. Але я як президент федерації маю право на свою думку.

Вона - член збірної команди держави. У нас держава - 40 млн чоловік. Член збірної команди повинен бути прикладом у всьому.

Член збірної команди не має права на бурхливу реакцію. І я, безумовно, буду наполягати, щоб її виключили зі збірної команди.

Якщо у нас спортсмени такого рівня можуть говорити що завгодно - вибачте, такий спорт нам не потрібен...

...Чому вона образилася і на що - я не розумію. Великі спортсмени мають право на емоційну реакцію, я її прощаю (сміється). Але у збірній її не буде! Або вона не буде, або її тренер не буде. Якщо ти псих - відповідай за свої психічні реакції. Я думаю, відповідальним повинен бути тренер", - зазначив Башенко.

"Спортсмени підписують контракт, в якому написано, що вони повинні поводитися гідно, вони не мають права в соціальних мережах створювати скандальні історії. Вона порушила умови контракту", - додав чиновник.

За його словами, рішення про виключення Соловей він довірить тренерам.

"Я буду робити все, щоб наполягати на тренерській раді, щоб її виключили зі збірної України. Але я залишу це рішення на тренерів. Якщо тренери як фахівці приймуть рішення... І вона ж повинна сказати, яке рішення вона приймає. Якщо вона помилилася, немає питань - вона залишиться. Якщо ні - то ні", - підсумував президент велофедерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram