>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Національна чоловіча збірна України посіла друге місце у Тбілісі

В заключний день товариського турніру у Тбілісі українські баскетболісти в напруженій боротьбі поступилися збірній Грузії 84:87 (21:22, 15:21, 20:22, 28:22).

Національна чоловіча збірна України посіла друге місце у Тбілісі

З перших секунд матчу на майданчику точилася запекла боротьба, команди йшли очко в очко впродовж першої десятихвилинки, яка завершилася з мінімальною перевагою господарів – 22:21. У наступній чверті грузинським баскетболістам за несамовитої підтримки трибун вдалося збільшити розрив у рахунку, в першу чергу завдяки точним кидкам екс-гравця БК «Київ» Манучара Маркоішвілі, тож на велику перерву команди пішли вже за семиочкової переваги збірної Грузії 43:36.

Змінити хід поєдинку підопічні Віталія Чернія зуміли лише в заключній частині гри. Поступаючись на початку четвертої чверті дев’ятьма очками, вже у середині українці зрівняли рахунок – 73:73.

Так само рівним рахунок був на табло і за 3 секунд до завершення гри – 84:84. Проте неймовірний триочковий від Торіна Гріна приніс господарям перемогу з рахунком 87:84. Саме збірна Грузії за підсумками турніру посіла перше місце, збірна України стала другою, Білорусь – третьою, команда Румунії – четвертою.

За підсумками матчу 17 очок і 4 підбирання записав на свій рахунок Дмитро Глєбов. В’ячеслав Кравцов відзначився 12 очками та 4 підбираннями. А найрезультативнішим у складі збірної України став Сергій Гладир – 23 очка + 4 підбирання + 4 перехоплення.

Саме його було визнано найкращим форвардом змагання. Титул MVP турніру з рук президента федерації баскетболу України Олександра Волкова отримав інший добре знайомий українським уболівальникам баскетболіст, щоправда гравець збірної Грузії, Манучар Маркоішвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram