>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна України переграла Білорусь

Україна з перемоги стартувала на Міжнародному баскетбольному турнір у Тбілісі, в якому окрім нашої команди беруть участь збірні Грузії, Білорусії та Румунії. Підопічні Віталія Чернія у стартовому матчі переграли білорусів з рахунком 72:68.

Збірна України переграла Білорусь

Перед матчем гравці української збірної були налаштовані помститися команді Білорусії за поразку у Мінську і таки зуміли це зробити. Завдяки надійній грі у захисті, пануванні у трисекундній зоні наша команда впевнено розпочала матч. І після першої чверті підопічні Віталія Чернія лідирували 22:13. Єдиним неприємним моментом стали фоли, що їх набрав один з лідерів України Сергій Ліщук: наприкінці першої чверті у 12-го номера було вже три персональних попередження.

Діаметрально протилежною видалася наступна частина гри: білоруські баскетболісти почали активніше пресингувати: два перехоплення поспіль виконав Павло Улянко, і як наслідок до середини чверті рахунок на табло був майже рівний 26:25, на користь України. Але знову чудову гру продемонстрували «бігмени» нашої команди, і на велику перерву Україна пішла з перевагою у 16-ть пунктів - 43:27.

Після відпочинку номінальним господарям, якими у цьому матчі були білоруси, вдалося перехопити ініціативу, як наслідок за три хвилини до завершення гри рахунок на табло був рівний 63:63. Але завдяки більш злагодженим діям на майданчику підопічним Віталія Чернія вдалося здобути перемогу.

Чудову статистику у даному протистоянні продемонстрував центровий В’ячеслав Кравцов 9/9 штрафних, 9/9 двоочкових та 8 підбирань. На дабл-дабл напрацював Сергій Ліщук 18 очок та 11 підбирань.

24 липня збірна України зустрінеться з командою Румунії.

Вікторія Веремієнко, Федерація баскетболу
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram