>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Баскетбольна збірна України поступилася Болгарії на турнірі в Мінську

Національна команда України розпочала свої виступи на Міжнародному турнірі чоловічих національних команд у Мінську. В першій грі підопічні Віталія Чернія на останніх хвилинах поступилися команді Болгарії з рахунком 60:55.

Баскетбольна збірна України поступилася Болгарії на турнірі в Мінську

Україна доволі впевнено розпочала гру завдяки зусиллям Максима Пустозвонова. Його активність у першій половині першої чверті, а також влучні дальні кидки Ростислава Кривича під завісу тайму дозволили підопічним Віталія Чернія захопити лідерство після першої десятихвилинки: 25:17.

Болгарія зуміла вирівняти гру у другій чверті, проте Україна довела свою перевагу до десяти очок – 39:29.

Другу половину гри більш вдало розпочали наші суперники завдяки старанням майбутнього партнера Сергія Ліщука по іспанській Валенсії Ерла Калловея. Його активні захисні дії та швидкість у нападі змусили Віталія Чернія брати швидкий тайм-аут. Гру вдалося вирівняти, проте з 10-ти очкової переваги було втрачено три пункти.

Повністю провалила наша збірна останню десятихвилинку. Велика кількість невимушених втрат, промахи з вигідних позицій та провали у захисті призвели до капітуляції у періоді (5:17) та й у грі.

Найрезультативнішими гравцями у складі української збірної стали Ростислав Кривич – 20 очок (6 з 8 3-очкових) та Андрій Агафонов – 12 очок та 9 підбирань. 29 командних втрат - такий пасив нашої збірної в підсумковому протоколі.

Нагадаємо, що в розпорядженні Віталія Чернія наразі перебуває дванадцять виконавців: Денис Лукашов, Дмитро Забірченко, Дмитро Глєбов, Ростислав Кривич, Олексій Онуфрієв, Артем Швець, Костянтин Глазирін, Максим Пустозвонов, Максим Корнієнко, Ігор Зайцев, Андрій Агафонов і Кирило Фесенко. Швець та Глазирін в матчі не зіграли.

Наступну свою гру українці проведуть завтра, 10 липня, проти збірної Ізраїлю.

Вікторія Веремієнко, Федерація баскетболу
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram