ГоловнаСуспільствоЖиття

Як легко позбутися посічених кінчиків

Як легко позбутися посічених кінчиків

Посічені кінчики — одна з найбільш поширених проблем, з якими стикаються дівчата з довгим волоссям.  Вони з’являються внаслідок впливу різних чинників, зокрема, частого використання теплових приладів, хімічних завивок, впливу довкілля та навіть неправильного догляду. У цій статті ми розглянемо ефективні способи боротьби з цією проблемою та дамо поради, які допоможуть поліпшити стан волосся.

Посічені кінчики — одна з найбільш поширених проблем довгого волосся
Посічені кінчики — одна з найбільш поширених проблем довгого волосся

Чому з’являються посічені кінчики — аналізуємо причини стану

Половиною успіху є чітке усвідомлення причини проблеми. Ознайомтеся зі списком нижче, проаналізуйте кожен пункт та спробуйте визначити, що спровокувало сухі кінчики, які псують вигляд волосся:

  • Часте використання теплових приладів. Фени, плойки та праски для волосся можуть висушувати волосся і робити його ламким.
  • Хімічні обробки. Фарбування, освітлення та хімічні завивки негативно впливають на структуру волосся.
  • Неправильний догляд. Використання неправильно підібраних засобів для догляду за волоссям, агресивне розчісування та миття волосся гарячою водою провокують посіченість кінчиків.

Але не будемо забувати, що в деяких випадках проблема є сезонною. Ультрафіолетове випромінювання, вітер та сухе повітря також негативно впливають на волосся, роблячи його сухим, а кінчики посіченими.

Проблема посіченого волосся буває сезонною
Проблема посіченого волосся буває сезонною

Чи можна уникнути посічених кінчиків? Декілька корисних порад, які працюють

Почнемо з хорошої новини: покращити стан волосся та позбутися посічених кінчиків цілком можливо, навіть у домашніх умовах. Але це вимагає від вас дисциплінованості та регулярності. Ось поради, які точно стануть в нагоді і дадуть змогу побачити перші позитивні результати вже за кілька тижнів після їхнього виконання:

  • Підстригання кінчиків кожні 6-8 тижнів. Це допоможе запобігти подальшому пошкодженню волосся, адже зіпсовану частину, яку неможливо відновити, ви зрізаєте.
  • Використання відновлювальних засобів з гарним складом, зокрема, кондиціонерів та бальзамів з EVA.UA, які збагачують волосся необхідними живильними мікроелементами і запобігають його ламкості та сухості.
  • Застосування термозахисту перед використанням фенів, плойок або прасок для волосся, що дає змогу запобігти пошкодженням, які виникають через надмірне нагрівання та зберегти вологу в глибині волосяних стрижнів.
  • Миття з використанням зволожувальних шампуней, які дають змогу покращити еластичність волосся і  запобігти його висиханню.
  • Розчісування, в процесі якого ви використовуєте м’які гребінці або щітки з натурального ворсу, що не травмують волосся. Обов’язково починайте розчісування з кінчиків, поступово піднімаючись до коренів.

Посічені кінчики — це проблема, з якою можна ефективно боротися
Посічені кінчики — це проблема, з якою можна ефективно боротися

Але це далеко не всі поради, які допоможуть боротися з посіченими кінчиками. На жаль, велика кількість людей забуває про те, що волосся не можна мити гарячою водою, адже вона руйнує захисний ліпідний шар. Тому оптимальний варіант — злегка тепла або навіть прохолодна. Чудовим рішенням буде й змінити звичайні бавовняні наволочки на шовкові чи атласні. Вони зменшують тертя і запобігають ламкості волосся під час сну. Не менш важливим є дотримання принципів збалансованого раціону, багатого на вітаміни та мінерали.

Таким чином, посічені кінчики — це проблема, з якою можна ефективно боротися за допомогою правильного догляду та профілактичних заходів. Регулярне підстригання, зволоження, захист від теплового впливу та дотримання здорового способу життя допоможуть зберегти ваше волосся здоровим, міцним і красивим. Дотримуйтеся наших порад і будьте впевнені, що позитивний результат не забариться! 

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram