ГоловнаСуспільствоВійна

На Херсонщині росіяни обстріляли човен під час евакуації: троє загиблих, понад 10 поранених (уточнено)

Окупанти не дають людям евакуюватися з лівого берега Дніпра.

На Херсонщині росіяни обстріляли човен під час евакуації: троє загиблих, понад 10 поранених (уточнено)
Фото: Нацполіція

Російські окупанти обстріляли човен з цивільними, які евакуювалися з окупованого лівого берега Дніпра на Херсонщині. Внаслідок цього троє людей загинули, ще понад 10 – зазнали поранень.

Про це повідомив у Telegram очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Серед постраждалих – двоє правоохоронців.

"74-річний чоловік, коли ворог відкрив вогонь, власним тілом прикрив жінку. Росіяни розстріляли його в спину. Від отриманих поранень він загинув, лікарі не встигли йому допомогти…", – розповів Прокудін.

Оновлено. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу). Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

"За даними слідства, 11 червня 2023 року російські військові вкотре обстріляли цивільне населення під час проведення евакуаційних заходів з підтоплених населених пунктів тимчасово окупованої лівобережної частини Херсонщини. Внаслідок цього троє людей загинуло. Щонайменше 23 людини травмовано. Дані уточнюються", – йдеться в повідомленні.

Хоча ОГП повідомила про 23 поранених, у ранковому зведенні від голови ОВА йшлося про 12 поранених. 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що станом на 19:30 суботи 10 червня удалося врятувати 2 678 людей з Херсонської області. Зниклими безвісти вважаються 29 жителів.

Раніше також повідомлялося, що окупанти не дають евакуюватися із затопленої частини Херсонщини жителям без російських паспортів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram