ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовика "ДНР" з угруповання "Мотороли" засудили на 12 років ув'язнення

під позивним "Одеса" брав участь у бойових діях в районі населених пунктів Міусинськ, Малинівка та Миколаївка, що на Донеччині.

Бойовика "ДНР" з угруповання "Мотороли" засудили на 12 років ув'язнення
Фото: facebook.com/ssu.cherkasy

За матеріалами Служби безпеки до 12 років ув'язнення засуджено бойовика "ДНР", який воював під командуванням терориста "Мотороли".

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, бойовиком є мешканець Жашківщини, який ще у 2014 році приєднався до терористичної організації "ДНР". Там він під позивним "Одеса" брав участь у бойових діях в районі населених пунктів Міусинськ, Малинівка та Миколаївка, що на Донеччині.

Пізніше він очолював так званий навчальний центр з проведення спеціальної бойової підготовки бойовиків "ДНР", де особисто проводив навчання із тактики стрільб. Також, був призначений на керівну посаду у терористичному підрозділі "Кальміус", який входить до складу так званого "міноборони ДНР".. Наразі, він є керівником "спортивного клубу армії", де займається військовим вишколом бойовиків, які беруть участь у військовому протистоянні силам ЗСУ.

Суд визнав фігуранта винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу та призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нині, засуджений переховується від правосуддя на тимчасово окупаній території.

Нагадаємо, раніше в Україні до 15 років засуджено депутата Держдуми РФ, який співав пісню про "сарматушкі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram