ГоловнаСуспільствоВійна

Держдепартамент США зміг поспілкуватись із полоненим росіянами в Україні американцем, – ЗМІ

Про це повідомила ЗМІ родина полоненого американця.

Держдепартамент США зміг поспілкуватись із полоненим росіянами в Україні американцем, – ЗМІ
Фото: Lois "Bunny" Drueke/AP

Захоплений в полон росіянами під час війни в Україні американський доброволець Алекс Дрюке зміг поговорити з представником Держдепартаменту США.

Про це повідомляє The Guardian.

“Алекс Друке сказав держдепартаменту, що “з ним все гаразд, він отримує їжу та воду, має притулок і постіль”, – йдеться у повідомленні.

Рідні Алеса додали, що хочуть вірити всім цим речам, і те, що їх рідний подзвонив, говорить про те, що Росія знає, що світ стежить за тим, як вони ставляться.

Матір Алекса Друке подякувала президенту України Володимиру Зеленському за те, що він назвав її сина і другого захопленого американця, Енді Хьюна героями, а також пообіцяв боротися за їх звільнення з в’язниці.

Керівництво Росії вважає захоплених американців найманцями, хоча вони є добровольцями та військовослужбовцями ЗСУ.

Друке – ветеран армії США, який провів два бойові тури в Іраку, залишивши його з посттравматичним стресовим розладом. Пізніше він приїхав в Україну, де навчав українських солдатів використовувати зброю, яку вони отримували від інших народів, у боротьбі з Росією.

Раніше повідомлялось, що два американських добровольці, 39-річний Алекс Дрюке із Таскалуси та 27-річний Енді Хьюн з міста Гартселл, які воювали в Україні проти російських сил, пропали безвісти. Рідні побоюювались, що вони потрапили до полону.

Нагадаємо, в ОРДО так званий суд засудив до смертної кари трьох бійців Інтернаціонального легіону оборони України. У пресслужбі 72 окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців повідомили, що вирок винесли двом британцям Ейдену Асліну і Шону Піннеру, а також марокканцю Саадуну Брагіму. Також поширили відео "вироку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram