ГоловнаСуспільствоВійна

На Харківському і Слов'янському напрямках ЗСУ відбили ворожі штурми і змусили окупантів відійти, - Генштаб

Тим часом у Білорусі готуються до проведення військових зборів.

На Харківському і Слов'янському напрямках ЗСУ відбили ворожі штурми і змусили окупантів відійти, - Генштаб
Фото: Пресслужба командування Десантно-штурмових військ ЗСУ

На Харківському і Слов'янському напрямках Збройні сили України відбили ворожі наступи.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

На Харківському українські захисники відбили штурмові дії й змусили окупантів відійти в районах населених пунктів Дементіївка, Довгалівка та Залиман. Поблизу Кутузівки та Циркунів рашисти вели повітряну розвідку за допомогою БпЛА.

А на Слов’янському українські війська зупинили ворожий штурм у напрямках сіл Долина та Мазанівка. 

Зазнавши втрат, рашисти відійшли.

Тим часом у Білорусі з 28 червня по 16 липня в Жлобинському районі Гомельської області заплановано проведення військових зборів з військовозобов’язаними. В українському Генштабі не виключають проведення демонстративних і провокаційних дій білоруськими підрозділами в прикордонних з Україною районах та ведення розвідки.

Станом на 18.00 28 червня ситуація на інших напрямках така:

  • на Сіверському напрямку РФ утримує до трьох батальйонних тактичних груп у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Окупанти здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Тур’я, Краснопілля, Хмелівка і Попівка на Сумщині та села Гірськ Чернігівської області.
  • на Харківському рашисти обстріляли з артилерії райони населених пунктів Золочів, Слатине, Верхній Салтів, Печеніги, Коробочкине, Рубіжне, Перемога, Явірське, Руська Лозова, Циркуни, Чепіль, Іванівка, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Петрівка, Вітрівка, Світличне та Уди. Також загарбники обстріляли північну частину міста Харкова. Авіаудар із вертольотів Ка-52 зафіксовано неподалік села Явірське. Артилерійські обстріли з боку Росії зафіксували в районах населених пунктів Адамівка, Краснопілля, Долина, Дібровне, Барвінкове, Мазанівка, Богородичне, Грушуваха, Курулька та Велика Комишуваха. Окупанти застосували безпілотники в районі села Дібровне.
  • на Краматорському вороги здійснювали вогневе ураження із реактивних систем залпового вогню неподалік Маяків, Слов’янська, Званівки, Серебрянки, Переїзного і Золотарівки. 
  • на Лисичанському загарбники обстрілювали з мінометів та ствольної артилерії райони Лисичанська та Вовчоярівки. Намагаються взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ. Також вели наступ у напрямку населеного пункту Спірне, однак успіху не мали й відійшли.
  • на Бахмутському росіяни здійснювали обстріли із ствольної та реактивної артилерії неподалік Берестового, Білогорівки, Бахмута, Клинового, Вершини, Новолуганського, Травневого та Зайцевого. Завдали ракетно-авіаційного удару по району Шумів.
  • на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали з артилерії райони населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Марʼїнка, Новомихайлівка, Вугледар, Шевченко, Времівка, Зелене Поле, Полтавка, Гірке, Староукраїнка, Залізничне, Оріхів, Кам’янське. Вертольотами Ка-52 завдали ударів поблизу Авдіївки.
  • на Південнобузькому загарбники продовжують обстріли із застосуванням ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Осокорівка, Велика Костромка, Трудолюбівка, Широке, Кобзарці, Любомирівка, Благодатне, Кульбакіне, Шевченкове, Посад-Покровське та Степова Долина. Ворожі авіаудари зафіксовано поблизу Потьомкиного, Великого Артакового та Олександрівки.
  • в акваторіях Чорного та Азовського морів РФ утримує в готовності два носії високоточної зброї, сумарний залп яких - до 16 крилатих ракет морського базування "Калібр".

Нагадаємо, унаслідок ракетного удару по Миколаєву уранці 28 червня пошкоджено військовий об'єкт, центральний міський стадіон та соціальну інфраструктуру. Також Росія випустила нині шість ракет по Дніпропетровській області. У Дніпрі ракета влучила в СТО, там пожежа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram