ГоловнаСуспільствоВійна

Подоляк про третій раунд перемовин з РФ: "Результатів, які суттєво покращать ситуацію, поки що нема"

"Є невеликі позитивні зрушення у покращенні логістики гуманітарних коридорів".

Подоляк про третій раунд перемовин з РФ: "Результатів, які суттєво покращать ситуацію, поки що нема"
Фото: Twitter

Закінчився третій раунд переговорів з Російською Федерацією, яка атакує Україну. Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Третій раунд переговорів закінчився. Є невеликі позитивні зрушення в покращенні логістики гуманітарних коридорів… Будуть внесені деякі зміни. І люди, які потерпають від агресії, отримають допомогу", - сказав він.

Щодо основного політичного блоку питань, а також припинення вогню та гарантій безпеки - інтенсивні консультації будуть продовжені.

"З погляду ключового політичного треку, в який входить і припинення вогню, і перемир'я, і взагалі закінчення бойових дій, інтенсивні консультації будуть продовжені. На сьогодні результатів, які суттєво покращать ситуацію, поки що нема. А проте, консультації будуть продовжені", - сказав Подоляк.

Нагадаємо, 28 лютого українська делегація провела перші перемовини в районі українсько-білоруського кордону з представниками РФ. Перемовини завершилися тим, що під час них було "визначено низку пріоритетних тем, де намітилися певні рішення".

Другий раунд переговорів відбувся 3 березня. Сторонам вдалося домовитися про забезпечення гуманітарних кордонів "з можливістю тимчасового припинення вогню на період евакуації". Україна намагалася домовитися про безпольотну і безконфліктну зону поблизу АЕС, але російські військові згоди не дали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram