ГоловнаСуспільствоВійна

Росія хоче використати гуманітарні коридори, щоб перегрупувати свої війська і підтягнути резерви, - Верещук

Віцепрем'єр наголосила, що "перемовин між арміями бути не може. Але про гуманітарні коридори слід домовлятися".

Росія хоче використати гуманітарні коридори, щоб перегрупувати свої війська і підтягнути резерви, - Верещук
Фото: скріншот відео

"Росія хоче використати канали гуманітарних коридорів у РФ і Білорусь для того, щоб перегрупувати свої війська, підтягнути резерви. В Україні це розуміють і відкидають можливі маніпуляції", - заявила віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За інформацією пресслужби відомства, Україна проводитиме й надалі перемовини щодо відкриття гуманітарних коридорів.

"Перемовин між арміями бути не може. Але про гуманітарні коридори слід домовлятися. Поки що їх не вдається відкрити. Проте ми вже залучили до цього світову спільноту, Міжнародний Комітет Червоного Хреста почав активніше працювати, долучилося представництво ООН. Ми бачимо персональні звернення на кшталт того, яке зробив президент Франції Макрон до Путіна", - наголосила Верещук.

Віцепрем’єр-міністр підкреслила що евакуація українців може відбуватися лише в межах України.

Верещук повідомила, що ситуація в районах, населення яких потребує евакуації, залишається критичною – окупанти не дотримуються домовленостей про гуманітарні коридори. 

За даними віцепрем’єр-міністра, дуже важко в Маріуполі – місто практично відрізане. Нещодавно агресор обстріляв конвой з 8 вантажівок з медикаментами і продуктами і 30 автобусів для переміщення людей. 

Нагадаємо, 7 березня в оперативному зведенні Генштаб повідомив, що "окупанти порушують правила міжнародного гуманітарного права, здійснюють обстріли цивільного населення, зелених коридорів, беруть у заручники жінок і дітей, розміщують техніку, боєприпаси в житлових кварталах міст, штучно створюють гуманітарну кризу в захоплених населених пунктах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram