ГоловнаСуспільствоВійна

Десята доба війни: ЗСУ продовжують тримати визначені рубежі на всіх напрямках - Генштаб

Частини та підрозділи загарбників деморалізовані.

Десята доба війни: ЗСУ продовжують тримати визначені рубежі на всіх напрямках - Генштаб
Фото: EPA\UPG

Станом на 06:00 5 березня Збройні сили України і підрозділи Сил безпеки та оборони України ведуть запеклі бої для звільнення українських міст від російських окупантів. Частини та підрозділи загарбників деморалізовані, солдати та офіцери окупаційної армії продовжують здаватися в полон, утікають, залишаючи на українській землі озброєння і техніку. Про це повідомляють на офіційній сторінці Генерального штабу у мережі Facebook.

"Активними бойовими діями завдають втрат противнику не тільки озброєні підрозділи українських захисників, але й звичайні неозброєні люди, демонструючи окупанту свою громадянську позицію, завдаючи йому психологічної поразки", - йдеться в повідомленні.

"Стикаючись з постійним опором та усвідомлюючи протиправність своїх дій, окупанти продовжують обстріли цивільного населення, завдають ракетно-бомбових ударів по об’єктах критичної інфраструктури та житлових будинках, лікарнях, дитячих садках, використовують жінок, дітей і літніх людей як живий щит. Не покидають спроб створити у власному інформаційному просторі картину визвольного “бліцкригу”, продовжують розповсюджувати тотальну брехню через підвладні ЗМІ, вживають заходів щодо приховування втрат в особовому складі та техніці шляхом блокування доступу населення до правдивої та об’єктивної інформації", - повідомляє Генштаб.

Збройні сили України продовжують тримати визначені рубежі на всіх напрямках, а на окремих напрямках контратакують та змушують противника відступати з втратами, порушують тилові комунікації та завдають нищівних ударів, вказано в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram