ГоловнаСуспільствоПодії

Аварія вантажного поїзда спричинила кількагодинне запізнення 12 пасажирських потягів

В "Укрзалізниці" повідомляють про часткове відновлення руху на ділянці Воскобійня - Верхньодніпровськ.

На ділянці залізниці Воскобійня-Верхньодніпровськ Дніпровської дирекції Придніпровської залізниці зазнав аварії вантажний поїзд.

Про це повідомляє телеграм-канал "Вольногорск Online".

Фото: @vilnohirsk_online

Наразі відомо, що під час руху вантаж одного вагона викотився на зустрічну колію. У цей час там рухався інший вантажний потяг. Електровоз наїхав на сторонні предмети і зійшов з колії. У бік Дніпра з боку станції П'ятихатки закрито рух усіх поїздів.

Фото: @vilnohirsk_online

Фото: @vilnohirsk_online

В "Укрзалізниці" повідомили, що через аварію запізнюються 12 пасажирських поїздів.

Станом на 10:00 запізнення поїздів Ужгород - Запоріжжя становить 139 хв., Київ - Дніпро - 226 хв., Одеса - Дніпро - 116 хв., Бердянськ - Київ - 341 хв.

Оновлення. Аварія на перегоні Воскобійня – Верхньодніпровськ, яка призвела до затримки залізничного руху, сталася близько другої години. Вантажний поїзд №3531, що рухався перегоном, зупинився на 135 км через спрацювання автогальм, повідомили в "Укрзалізниці".

"Під час огляду рухомого складу локомотивна бригада виявила сходження з рейок трьох вагонів та висипання вантажу (катанки) з одного з них. У цей час зустрічний вантажний поїзд №1726 застосував екстрене гальмування на 138 км перегону через наїзд на розсипаний вантаж. При цьому сталося сходження з рейок локомотива ВЛ8 першою колісною парою", - йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

В "Укрзалізниці" запевняють, що "оперативно" звільнили парну колію перегону й відновили рух поїздів. Проте низка пасажирських поїздів наразі все ж затримується.

Зазначається, що вагон, з якого сталося висипання вантажу, не є власністю АТ "Укрзалізниця". Причину залізничної аварії розслідує спеціальна комісія у складі фахівців товариства та регіональної філії.

Нагадаємо, що в січні 2020 у Миколаївській області згорів тепловоз пасажирського потяга. Працівники намагалися загасити вогонь самотужки, однак не змогли. У результаті пожежі тепловоз було серйозно пошкоджено, також обгорів найближчий до нього пасажирський вагон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram