ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Більш ніж 70% померлих пацієнтів з COVID-19 в Україні мали серцево-судинні захворювання

Серед усіх померлих від ускладнень більше жінок, ніж чоловіків.

Більш ніж 70% померлих пацієнтів з COVID-19 в Україні мали серцево-судинні захворювання
Фото: @lvivVScoronavirus

В Україні з 38 летальних випадків у пацієнтів із діагностованим COVID-19 більш ніж 70% мали серцево-судинні захворювання. Про це повідомили на сторінці Центру громадського здоров'я у Facebook.

Серед усіх померлих більше жінок, ніж чоловіків, а частка осіб віком від 50 років становить 87 %.

"З 1319 підтверджених випадків 95 – серед дітей. На амбулаторному лікуванні 597 осіб, з них 61 дитина. Особи віком від 30 до 69 років складають 74% від усіх підтверджених випадків COVID-19", – йдеться в повідомленні.

Найбільше жінок померло у віковій групі 50-59, чоловіків – 60-69 років.

Відзначається, що більшість загиблих мали тяжкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, хвороби нирок, легенів і ожиріння. Загальна частка захворювань склала:

  • 74% – серцево-судинні захворювання;
  • 40% – цукровий діабет;
  • 7,5% – новоутворення;
  • 7,5% – захворювання нирок;
  • 11% – захворювання легенів;
  • 4% – ожиріння;
  • 26% – об'єднані захворювання.

"Усі 38 пацієнтів були госпіталізовані. Також усі особи, які померли від ускладнень, спричинених COVID-19, мали позитивний результат лабораторного дослідження на збудник цієї хвороби", – підсумували в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомляв, що більшість померлих пацієнтів із діагностованим коронавірусом страждали на цукровий діабет.

За його словами, не в усіх летальних випадках пацієнтів з COVID-19 до смерті причетний вірус: "Після аналізів і розгляду кожного випадку ми відстежуємо, що смерть настає і з інших причин".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram