ГоловнаСуспільствоПодії

Суд у Криму залишив під арештом затриманого у справі "Хізб ут-Тахрір" Мустафаєва

Запобіжний захід діє до 15 травня.

Підконтрольний окупантам суд у Криму залишив під арештом до 15 травня фігуранта Бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір", координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва. Про це пишуть "Крим.Реалії", посилаючись на дані адвокатеси Лілі Гемеджі.

"У суді послідовно були озвучені аргументи захисту про неможливість утримання мого підзахисного під вартою. Вказувалося на те, що, згідно з рекомендаціями ВООЗ, через коронавірус COVID-19 необхідно осіб з групи ризику розміщувати в окремих умовах. І Сервер, який переніс ГРВІ, який з 3 березня має підвищену температуру тіла і щодо якого не проведено тест на коронавірус, не встановлено точний діагноз, саме належить до цієї вразливої категорії", - повідомила Гемеджі.

Раніше МЗС України висловило протест у зв'язку з незабезпеченням необхідного медичного лікування та обстеження Мустафаєва, у якого посилилися проблеми із зором.

Сервер Мустафаєв
Фото: Крим.Реалії
Сервер Мустафаєв
Нагадаємо, координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва і кримського татарина, мусульманина Едема Смаїла затримали російські силовики в Криму 21 травня 2018 року. Звинувачення проти них долучили до бахчисарайської "справи «Хізб ут-Тахрір".

Детальніше про Сервера Мустафаєва читайте в матеріалі LB.ua "Друга бахчисарайська справа Хізб ут-Тахрір": російський суд порушує права і свободи фігурантів". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram