ГоловнаСуспільствоПодії

Відкрито кримінальну справу за фактом приховування інформації про пацієнта з коронавірусом

Медичний центр не повідомив про позитивний тест пацієнта МОЗ і ЦОЗ.

Відкрито кримінальну справу за фактом приховування інформації про пацієнта з коронавірусом
Фото: ajansspor.com

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом приховування приватною клінікою інформації про пацієнта з коронавірусом. Про це сказано в пресслужбі прокуратури Києва.

"Прокуратура міста Києва ініціювала проведення досудового розслідування проти працівників приватної медичної клініки, які не повідомили державні органи про пацієнта, який захворів на коронавірус", - сказано в повідомленні.

Згідно з інформацією, киянин, який нещодавно відвідував Швейцарію, зробив тест в одному з приватних медичних центрів столиці. Однак центр не повідомив про позитивний тест пацієнта Міністерству охорони здоров'я і Центру громадського здоров'я. Відтак діагноз був підтверджений однією з німецьких лабораторій, яка надала інформацію держорганам.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення правил і норм, встановлених для запобігання епідемічним та іншим інфекційним хвороб, а також масових неінфекційних захворювань (отруєнь) та боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що 50-річний киянин, який відвідав Швейцарію, з підтвердженим коронавірусом лікується вдома. В Україні підтверджено 26 випадків зараження, з них троє пацієнтів померли.

У Києві введуть режим надзвичайної ситуації через коронавірус. За словами першого заступника Київміськадміністрації Миколи Поворозника, рішення вже прийнято, його залишилося оформити юридично.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram