ГоловнаСуспільствоЖиття

"Богдан Моторс" розробила нову модель електробуса

На конвеєр автобуси хочуть поставити в 2020 році.

"Богдан Моторс" розробила нову модель електробуса
Илллюстрация. Городской электробус NJL 6129 BEV

Конструкторське бюро автомобільної компанії "Богдан Моторс" розробило нову модель електричного автобуса. Про це повідомила прес-служба "Богдана".

"Конструкторське бюро автомобільної компанії "Богдан Моторс" завершило розробку нової моделі електричного автобуса, і вже тривають роботи з виготовлення передсерійного зразка. Новий електробус "Богдан" уже наступного 2020 року серійно виготовлятимуть на потужностях заводу в Луцьку", - сказано в повідомленні.

Електричний автобус матиме 12-метровий кузов, виготовлений з нержавіючої сталі, і абсолютно низький рівень підлоги. Він призначений для перевезення пасажирів по міських маршрутах, місткість - не менш ніж 80 осіб.

За словами розробників, характеристики електробуса залежатимуть від комплектації: пробіг на одній зарядці - від 200 км, сумарна потужність двигунів - 260 кВт, максимальна швидкість - понад 70 км/год.

Під час виготовлення електробуса "Богдан" будуть використані комплектуючі європейського виробництва. Остаточну вартість автобуса визначать на початку 2020 року, перед серійним виробництвом. Відзначають, що вона буде нижчою за європейські аналоги при вищому рівні якості.

Нагадаємо, перший український електробус було презентовано в листопаді 2015 року у Львові. Його виготовив концерн "Електрон". Повністю низькопідлоговий 12-метровий автобус може перевозити до 100 пасажирів одночасно. Потужність тягового двигуна становить 230 кВт. Максимальна швидкість електробуса - 70 км/год, а його пробіг без підзарядки батарей становить понад 200 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram