ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваному у справі Садового чиновнику скасували заставу

Раніше Коровайнику було призначено заставу у 153 680 гривень.

Підозрюваному у справі Садового чиновнику скасували заставу
Фото: city-adm.lviv.ua

Апеляційна палата Вищого антиконституційного суду скасувала рішення першої інстанції про заставу для чиновника Львівської міськради Сергія Коровайника, який є фігурантом кримінального провадження щодо мера Львова Андрія Садового. Про це повідомив пресцентр Львівської міскьради.

Судове засідання завершилося пізно ввечері 10 грудня.

"Суд прийняв рішення відхилити апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), скасувати рішення суду першої інстанції про грошову заставу та вимогу здати закордонний паспорт. Апеляційна палата ВАКС задовольнила клопотання про взяття Сергія Коровайника на поруки", - сказано у повідомленні пресслужби.

Згідно з рішенням ВАКС Коровайнику призначили заставу у 153 680 гривень.

Нагадаємо, 21 листопада Садовому вручили підозру. Йому інкримінують ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем під час продажу 23,49 га під індустріальний парк.

Слідчі вважають, що продана земельна ділянку взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично знаходиться у власності Рясне-Руської сільради як земля сільськогосподарського призначення.

Йдеться про стару справу, в рамках якої правоохоронці кілька разів у 2016 році проводили обшуки в міськраді Львова, а самого Андрія Садового у липні 2017 року викликали на допит у Генпрокуратуру.

Пізніше у Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі заявили, що відкрили справу на посадових осіб Львівської міської ради. Їх підозрюють у зловживанні владою при будівництві індустріального парку у мікрорайоні Рясне.

26 листопада Садовий заявив, що Генпрокуратура порушила проти нього нову справу через пропозицію обміняти лідера проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука на українських військовополонених у РФ.

27 листопада у ВАКС пройшло засідання з обрання запобіжного заходу Садовому. Його були готові взяти на поруки мер Києва Віталій Кличко і ряд колишніх і нинішніх нардепів. Суд призначив йому заставу у сумі понад мільйон гривень, прокуратура наполягала на заставі у 50 мільйонів грн.

3 грудня стало відомо, що захист мера Львова Андрія Садового оскаржив запобіжний захід у вигляді 1 млн гривень застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram