ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики п'ять разів обстріляли позиції ООС

Втрат з боку нашої армії немає.

Бойовики п'ять разів обстріляли позиції ООС
Фото: EPA/UPG

Збройні формування РФ за минулу добу п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Супротивник обстрілював позиції Об'єднаних сил з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, з крупнокаліберними кулеметами включно", - сказано в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські окупаційні війська вели вогонь по українських укріпленнях зі стрілецької зброї біля Луганського.

Чотири ворожі обстріли зафіксовані в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": неподалік від Павлополя - з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів; у районі Старогнатівки - зі стрілецької зброї; біля Лебединського - зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів; біля Авдіївки - з АГС, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

"За минулу добу жоден військовослужбовець Об'єднаних сил у результаті обстрілів не постраждав. З початку цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат з нашого боку немає", - додали в ранковому зведенні.

Нагадаємо, загальна кількість цивільного населення, яке постраждало від вибухонебезпечних предметів з початку бойових дій на Донбасі, складає понад тисячу осіб. Від мін загинуло 300 цивільних, з яких 27 дітей.

За попередньою оцінкою, площа районів, забруднених мінами і вибухонебезпечними предметами, становить близько 7 тис. кв. км підконтрольних територій і орієнтовно 9 тис. кв. км окупованих територій. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram