ГоловнаСуспільствоПодії

У львівської вчительки діагностували відкриту форму туберкульозу

Лікарі терміново обстежили всіх дітей і вчителів, які контактували з хворою - всі здорові.

У львівської вчительки діагностували відкриту форму туберкульозу
Архивное фото
Фото: Макс Левин

У львівській школі №78 у 25-річної вчительки діагностували відкриту форму туберкульозу. Про це повідомляє zaxid.net з посиланням на завідувачку відділення особливо небезпечних інфекцій відділу Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Ганну Павлів.

При цьому в серпні вчителька проходила медогляд, під час якого жодних проблем зі здоров'ям не виявили. Туберкульоз запідозрила сімейна лікарка, до якої жінка звернулася зі скаргами на здоров'я 24 жовтня. Наступного дня хворобу підтвердили після ретельного обстеження у фтизіатричному диспансері.

Усіх дітей і вчителів, які контактували з хворою, відразу ж обстежили, жодного хворого не виявили. Під час осінніх канікул у школі провели дезінфекцію і провели батьківські збори, на які запросили всіх охочих, а також медиків, які розповіли, що це за хвороба і як потрібно діяти.

Зараз у школі чітко дотримуються рекомендацій медиків. Класи періодично перевітрюють, на великих перервах учні обов'язково йдуть гуляти на свіжому повітрі.

Де могла заразитися вчителька, поки що невідомо.

Нагадаємо, в червні 2018 року повідомляли, що Україна перебуває на другому місці в Європі за захворюваністю на туберкульоз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram