ГоловнаСуспільствоЖиття

Температура повітря у Києві у вересні перевищила кліматичну норму на два градуси

Найспекотнішим днем було 3 вересня, коли максимальна температура сягнула +31,3 °С.

Температура повітря у Києві у вересні перевищила кліматичну норму на два градуси

Температура повітря у вересні цього року перевищила кліматичну норму на 2,0 °С. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського.

"Попри те, що вересень - осінній місяць, метеорологічна осінь почалася у Києві тільки 18 числа зі зниженням середньодобової температури повітря нижче за 15,0 °С", - йдеться у повідомленні.

За даними спостережень обсерваторії, середньомісячна температура повітря у вересні у Києві становила +15,9 °С, що перевищило кліматичну норму на два градуси.

В обсерваторії зазначили, що вересень був дуже контрастним - середньодекадні температури першої і другої декад виявилися вищими за кліматичну норму на 4,1 °С і 2,1 °С відповідно, а третя декада була по-справжньому осінньою - її температура була на 0,3 °С нижче за норму.

Найспекотнішим днем було 3 вересня, коли максимальна температура сягнула +31,3 °С, а найхолоднішим - 24 вересня, коли мінімальна температура знизилася під ранок до +2,0 °С.

Окрім того, вересень виявився скупим на опади, на проспекті Науки у Києві випало 22 мм опадів, що становить лише 47% кліматичної норми.

Нагадаємо, серпень у Києві також виявився теплішим за кліматичну норму. Середньомісячна температура повітря у серпні становила 20,7 градуса тепла, що на два градуси вище за норму.

Найхолодніше у Києві було 6 серпня, коли мінімальна температура під ранок знизилася до +12,0 градусів, а найспекотніше - 13 числа, коли максимальна температура після опівдня піднялася до +35,0 і виявилася найвищою за це літо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram