ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція збільшує кількість приладів TruCam на дорогах

Від початку використання TruCAM патрульні винесли понад 302 тис. адміністративних постанов.

Поліція збільшує кількість приладів TruCam на дорогах
Фото: Kurs.if

З 19 вересня на автомобільних дорогах України зросте кількість дорожніх ділянок, де будуть використовуватися прилади для фіксації швидкісного режиму TruCAM.

Про це повідомив у фейсбуці перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"З 19 вересня на дорогах України додається 17 нових і будуть розширені вісім нинішніх ділянок автодоріг (з підвищеним рівнем аварійності), на яких буде здійснюватися контроль швидкісного режиму за допомогою лазерних вимірювачів швидкості TruCAM", - написав він.

За словами Білошицького, всього зараз для вимірювання швидкості на дорогах країни використовують 100 таких приладів.

Він також опублікував таблиці і карту розміщення TruCAM із зазначенням ділянок автодоріг і дат, відколи на них почнуть вимірювати швидкісний режим.

Фото: facebook.com/Bilosh

"І ми робимо це не для того, щоб притягнути побільше (людей) до відповідальності чи зібрати якомога більше штрафів. Наша мета інша - запобігти цьому правопорушенню і привчити водіїв бути відповідальними на дорозі", - підкреслив патрульний, додавши, що від початку використання TruCAM (жовтень 2018 року) патрульні винесли понад 302 тис. адміністративних постанов.

Нагадаємо, американські радари TruCam отримали відповідний експертний висновок Держслужби зв'язку та захисту інформації України, чинний до 2021 року. Вони мають лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працюють до 15 годин без підзарядки. TruCam мають карту пам'яті на 16 тис. відеороликів, або 40 тис. фото, і здатні робити до трьох фото за секунду. Радари мають два режими - автоматичний і ручний - і обладнані GPS-датчиком.

Радари TruCAM почали працювати на дорогах 8 жовтня минулого року в тестовому режимі і 15 жовтня - в повноцінному. У перший день використання TruCAM було зафіксовано понад 200 порушень швидкісного режиму. А за неповний місяць використання TruCAM - 8 тис. порушень швидкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram