ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві загинув депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук

Попередньою робочою версією слідства є те, що він застрелився під час чищення нагородного пістолета.

У Києві загинув депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук
Дмитрий Тымчук
Фото: nfront.org.ua

У Києві загинув депутат від партії "Народний фронт", координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами співрозмовників агентства, попередньою робочою версією слідства є те, що Тимчук застрелився під час чищення нагородної зброї - пістолета.

Цю інформацію підтвердив нардеп Антон Геращенко.

"Годину тому, у себе вдома, під час чищення нагородного пістолета завдав собі смертельного поранення патріот України і мій друг Дмитро Тимчук. На місці трагедії працює слідчо-оперативна група поліції. Вічна пам'ять щирій і світлій людині. Справжньому народному депутату України", - написав він у фейсбуці.

Згодом він цей пост витер.

Заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук у коментарі LB.ua заявив, що лише слідство встановить причини загибелі депутата.

"На цей момент ніхто не може сказати, що сталося. Відомо тільки, що нашого колегу знайшли мертвим. Було це самогубство чи замасковане під самогубство вбивство - встановить тільки слідство", - сказав він.

За його словами, слідчі та спеціальна група "вже на місці події".

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Тетерук також закликав "різного роду "поспішак" не поспішати й не поширювати в ЗМІ власні версії події. На 100% відповідь на питання, що сталося, дасть тільки розслідування трагедії".

У свою чергу лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк висловив співчуття рідним і близьким Тимчука.

"Загинув наш друг, великий український патріот Дмитро Тимчук. Це болюча втрата для України і для кожного з нас. Моє глибоке співчуття рідним і близьким Дмитра. Вічна йому пам'ять", - зазначив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, Тимчук народився 27 червня 1972 року. Він проходив службу у військах Протиповітряної оборони, працював у штабі Національної гвардії і в різних підрозділах Міноборони.

З березня 2014 року Тимчук був координатором групи "Інформаційний спротив", завдання якої - отримання, обробка (перевірка) і поширення оперативної інформації про російське вторгнення в Україну. Він став одним з найпопулярніших інтернет-діячів в Україні.

З листопада 2014 року - народний депутат VIII скликання. На дострокових парламентських виборах 2014 року Тимчук уперше пройшов до парламенту від партії "Народний фронт" під номером 13.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram