ГоловнаСуспільствоПодії

За фактом знесення пам'ятника Жукову в Харкові порушили дві кримінальні справи

Затриманих унаслідок інциденту немає.

За фактом знесення пам'ятника Жукову в Харкові 2 червня порушено два кримінальні провадження, інформує департамент комунікації обласної поліції.

"2 червня о 13:40 до служби "102" надійшла інформація про пошкодження пам'ятника Жукову на проспекті Петра Григоренка. Також під час заходів група невідомих застосувала сльозогінний газ", - ідеться в повідомленні.

Троє співробітників поліції, які несли службу й забезпечували правопорядок біля пам'ятника, зазнали хімічного опіку очей і були доправлені до лікарні, повідомляють у поліції. Після надання медичної допомоги співробітники поліції покинули медичний заклад, стан їхнього здоров'я є задовільним.

Затриманих у результаті інциденту немає, до відділу поліції було доправлено, опитано та відпущено одну громадянку.

Натепер слідчі Немишлянського відділу поліції порушили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 5 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, пам'ятник Жукову в Харкові 2 червня знесли протестувальники проти з'їзду партії Кернеса і Труханова. За даними ЗМІ, сльозогінний газ застосувала поліція.

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що відновить повалений пам'ятник Жукову найближчим часом.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram