ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Інспекція МОЗ виявила кишкову паличку в їдальнях 30 шкіл і дитсадків Харківської області

Дослідження провів Харківський обласний лабораторний центр.

Інспекція МОЗ виявила кишкову паличку в їдальнях 30 шкіл і дитсадків Харківської області
Фото: EPA/UPG

У 30 дитячих навчальних закладах Харківської області виявили бактерії групи кишкової палички. Про це повідомляє Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Фахівці центру досліджували змиви на харчоблоках у 30 школах і дитячих садках у різних районах області, а також у самому Харкові. Отримані результати свідчать про недотримання гігієнічних норм в установах, що може призвести до спалаху кишкових інфекцій у дитячих колективах.

З початку року фахівці досліджували 125 дитячих навчальних закладів: питну воду, готові страви, стан повітря, освітленість, шум, параметри мікроклімату, а також обстежили працівників харчоблоків на бактеріоносійство. За результатами дослідження готових страв виявлено бактеріальне забруднення в 5 школах Барвінківського, Балаклійського районів і Харкова.

Показники якості та безпеки питної води не відповідали вимогам у 17 дитячих навчальних закладах області.

Відзначають, що інформацію про результати моніторингових досліджень направили до органів місцевого самоврядування адміністративних територій, а керівникам установ - сформували рекомендації.

Нагадаємо, раніше цього тижня в Харківській області закрили на карантин дитячий садок, 10 вихованців якого потрапили до лікарні з кишковою інфекцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram