ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна завершила польові випробування контрбатарейної установки власної розробки

Контрбатарейний радар 1Л220УК призначений для розвідки позицій артилерії противника.

Україна завершила польові випробування контрбатарейної установки власної розробки
Фото: ukroboronprom.com.ua

Контрбатарейний радар 1Л220УК, який було розроблено КП "НВК "Іскра" (входить до складу держконцерну "Укроборонпром"), успішно завершив польовий етап державних випробувань.

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

"Випробування, які проходили на одному з полігонів Збройних сил України, дозволили підтвердити тактико-технічні характеристики 1Л220УК, який значно перевищує за ними контрбатарейні радари, які зараз знаходяться на озброєнні", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що контрбатарейний радар 1Л220УК призначений для розвідки позицій артилерії супротивника. Завдяки потужній радіолокаційній станції, яка працює в мікрохвильовому діапазоні, радар "бачить" снаряди, а потужна цифрова система "будує" траєкторії їх польотів.

"Це дозволяє визначити на відстані десятків кілометрів точне місце розташування ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони і тактичних ракет. Потужність цифрової фазированої активної решітки 1Л220УК дає можливість розмістити контрбатарейний радар за декілька десятків кілометрів від позиції супротивника і спостерігати за полем бою в секторі до 180 градусів", - ідеться в повідомленні.

Після успішних випробувань запорізьке КП "НВК "Іскра" готове почати серійне виробництво 1Л220УК для забезпечення ЗСУ.

Нагадаємо, раніше ЗСУ випробовували ракетний комплекс "Нептун" на полігоні в Одеській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram