ГоловнаСуспільствоПодії

​У Луцьку на хабарі затримали топ-чиновника Держгеокадастру

Чиновник якраз переводився в Суми.

​У Луцьку на хабарі затримали топ-чиновника Держгеокадастру
Фото: facebook.com / ДЗЭ НП

У Луцьку на хабарі 20 тисяч доларів затримали високопоставленого чиновника Держгеокадастру Олеся Іващенка. Він ще недавно був в.о. начальника управління кадастрової служби у Волинській області, а потім його перевели на посаду заступника начальника управління у Сумах.

Про затримання чиновника повідомила прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції, його ім'я називає луцьке видання "Волинь Post".

"Перебуваючи на посаді в.о. начальника управління Держгеокадастру у Волинській області, чиновник вимагав від підприємця 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди (еквівалент в національній валюті 552 тисячі гривень). Зазначена сума включала вирішення таких питань: скерування проекту землеустрою на експертизу і його подальше узгодження посадовими особами Держгеокадастру України. До моменту призначення на нову посаду, а саме на посаду одного із заступників начальника Держгеокадастру в Сумській області, чиновник підписав всі необхідні документи для проведення відповідної експертизи", - заявили в поліції.

3 квітня під час отримання грошей підозрюваного затримали.

Олесь Іващенко
Фото: lutsk.rayon.in.ua
Олесь Іващенко

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, на початку лютого 2019 року заступник начальника відділу земкадастру у Васильківському районі попався на хабарі $10,5 тис.

У травні 2018 року під час отримання неправомірної вигоди було затримано керівника Держгеокадастру в Закарпатській області та його заступника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram